BlackCat`s    Blog

Nail Art and Beauty Blog

29 decembrie 2010

Ingrijirea mainilor si a unghiilor

Structura unghiilor
Din punct de vedere structural, unghia este alcatuita astfel:

1. Radacina: aflata sub piele la baza unghiei, este alcatuita din celule noi. Contine celule de keratina. Aceasta e partea sensibila a unghiei,prin lovire acesteia se poate ajunge chiar si la caderea unghiei.
2. Corpul unghiei: este format din straturi de celule de keratina intarita. Aceasta parte nu contine nici nervi, nici capilare.
3. Cuticula: este portiunea ungusta de piele aflata la baza unghiei.
4. Patul unghiei: aceasta  se gaseste sub unghie, contine nervi si capilare de sange si se intinde de la radacina pana unde incepe marginea  unghiei.
5. Marginea unghiei: este situala dincolo de hiponichium.
6. Hiponichium: este pielea subtire de sub unghiei.
7. Semiluna (lunula) : se prezinta sub foarma de semiluna care leaga matricea de patul unghiei.
8. Patul unghiei: se intinde de la radacina pana la marginea libera a unghiei.


Formele unghiilor

Unghiile pot avea urmatoarele forme:

• Patrata
• Ovala
• Rotunda
• Evazata
• Ascutita


Ingrijirea mainilor si a unghiilor

    Unul dintre cele mai mari atuuri ale feminitatii il constituie manichiura si pedichiura - cu cat ungiile sunt mai frumoase, cu atat te vei simti mai frumoasa si mai increzatoare in tine .Insa, pentru ca acest lucru sa fie posibil, nu este suficient sa folosesti cele mai frumoase nuante de oja . Ingrijirea  unghiilor este un lucru esential pentru a obtine un rezultat bun.
    Pentru ca mainile si unghiile sa arate bine  poarta manusi de protectie atunci cand pielea mainilor intra in contact cu detergenti, substante chimice sau alte munci care ar putea afecta mainile sau manichiura.
    Dupa spalarea mainilor aplica neaparat o crema hidratanta pentru a preveni uscarea epidermei si pentru mentinerea mainilor si unghiilor hidratate. Daca folosesti foarte des apa aplica o crema pe baza de silicon.
    Impotriva ingalbenirii unghiilor introdu-le in sucul proaspat stors de lamaie timp de 5-10 min. Tot acelasi efect il are si curatarea lor cu pasta de dinti. Pentru a evita ingalbenirea unghiilor de la oja trebuie neaparat aplicat un base coat pentru ca unghia sa nu absoarba colorantii din oje.

Manichiura

    Incepe prin inlaturarea cuticulelor. Daca le lasi sa se dezvolte prea mult, vor incetini ritmul de crestere al unghiei. Ele nu trebuie taiate cu forfecuta pentru a nu te trezi cu infectii. Inmoaie degetele intr-un bol cu apa calduta , iar cand cuticulele s-au inmuiat, impinge-le usor spre baza unghiei cu un betisor din lemn.
    Pentru intarirea si hidratarea unghiilor, maseaza-le cu ulei de masline sau de floarea soarelui, sau cu continutul unei capsule de vitamina E.    
    Aplica un base coat potrivit nevoilor tale si lasa-l sa se usuce bine. Apoi poti aplica oja. Daca ai dat pe langa unghie cu oja inmoaie un betisor de ureche in dizolvant si sterge usor.
    Pentru a inlatura oja de pe unghii foloseste dizolvant de unghii fara acetona ,aceasta fiind prea puternica agresand unghia si slabind-o.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comment-uri :*

© BlackCat`s Blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena